FBC LERUM 
 SPORTSLIGT 
 ARRANGEMANG 
 MARKNAD 
 ADMIN 
 


 Kontakta oss 
Adress:
FBC Lerum
Ekollonvägen10
44350Lerum

E-post:
info@fbclerum.se

Mer information »

 Välkommen till FBC Lerum! 

 Nyheter 

Mån 20 okt:
Damerna fortsätter övertyga

FBC:s division 2-tjejer kunde enkelt besegra Kärra med 7-1 på bortaplan under söndagskvällen. Det var bra fart från start och FBC kunde kontrollera matchen från första stund.

Till matchen mot Kärra saknade FBC Elin Lundblad (vadskadad), Jonna Lingheimer (knä), Stina Hammarlund (fot) samt Sofia Duvander (jobb). Lägg därtill att Alexandra Johannesson (lårskada) fick utgå inför den tredje perioden. Detta till trots gick FBC ut och dominerade matchen mot Kärra från start till mål. Det var riktigt bra ös från första bytet och den inställningen resulterade i två mycket snabba bortamål. Först var det Annie Dristig som serverades en bländande passning från woman-of-the-match Sanne Kärrman. Annie kunde slå in retur från eget skott, mitt i slottet framför mål. Därefter var det Emilia Johannesson som vackert styrde in kapten Antonia Lundgrens skott från vänsterkanten. FBC fortsatt att trumma på och hade bud på många fler mål. Skotten 15–5 i FBC:s favör är ett bevis på det.
Mer info »


Lör 18 okt:
Herrarna vågade inte vinna i Åstorp

En bit in i tredje perioden såg allting så bra ut. Peter Runnestig hade just gett FBC en tvåmålsledning. Åstorp/Kvidinge hade problem med att skapa chanser. Men en kvart senare hade vi förlorat två poäng. Och till skillnad från förra veckan blev det inte heller någon bonuspoäng i sudden.  

Men nu går jag händelserna i förväg. Matchen dominerades faktiskt fullständigt av Lerum redan innan matchen hade börjat. Den eminenta FBC-klacken förde ett härligt oväsen och spelarna måste ha blivit stärkta av ett sådant mottagande. Det är också FBC som startar klart bäst med ett bra bollrull och några tidiga chanser. Så mycket skönspel skulle det dock inte bli i den här matchen. Passningsspelet höll en låg nivå.
 
Det blir FBC Lerum som tar ledningen när Tony Bromé slungar iväg en dragare förbi en skymd målvakt. Strax därpå drabbas vi av en utvisning och där rullar Åstorp/Kvidinge upp Lerum med några fina passningar och till sist kan slå in bollen i närmast öppet mål. Spelet böljar fram och tillbaka och handlar nästan bara om kontringar.

Mer info »


Fre 17 okt:
Pontus & Co åker söderut imorgon

Inför bortamatchen i morgon mot en annan nykomling i serien, Åstorp/Kvidinge, fick vi tag på Pontus Persson – nyckelspelare för FBC Lerum som är poängbäst i FBC med sina fem mål och tre assist.

Det blir en tidig morgon för lerumsspelarna som lämnar med bussen klockan 9 på lördagsmorgonen för färd söderut mot Åstorps Sporthall några mil öster om Helsingborg. Åstorp/Kvidinge har tre raka oavgjorda matcher de senaste omgångarna mot i tur och ordning Skoghall, Malmö FBC och senast Åby – lag 10-12 i tabellen. Å andra sidan har de bara förlorat en match hittills...

 
Pontus – kan vi ana en risk för underskattning nu efter segern i helgen mot Kalmarsund?
– Nej aldrig, vi vill vinna alla matcher och ska ta tillvara på de ljusa stunderna från senaste matchen och även de bra perioderna dessförinnan mot Lindås, Örebro och Karlstad. 
 
Ja, nu var ni ju igång från början i helgen…
– Härligt att starta bra en match så nu vet vi hur vi ska göra. Sedan kommer vi ju en dal i andra perioden men det var ju för att vi själva hade en dipp, inte för att Kalmarsund var bättre. Vi får inte lämna över taktpinnen till motståndarna som vi gjorde i andra perioden. 

Mer info »


Tis 14 okt:
Fortsatt drag på damträningarna
I måndags körde damtruppen sin första träning på Endorfin i Stenkullen. Detta är ett led i den stora damsatsning som FBC gör just nu, att tjejerna får möjlighet att träna fys på gym under säsong. 

Det kommer att bli femton tillfällen totalt under säsongen. Igår stod den yogainspirerade träningsformen Body Balance på programmet.
 

 
Tisdagens träningspass var precis som veckorna före en stor succé - i tempo, fart och gemenskap. 28 stycken tjejer drev på, visade finess, övade frislag och fightades på en träning innehållande mycket matchspel.

Mer info »


Mån 13 okt:
Sebastian Wathén förlänger

Sebastian Wathén, född 94 och tillhörandes A-truppen har idag förlängt sitt avtal med FBC Lerum. Sebastian är en egen produkt som tagit sig hela vägen från pojklagsspel till representationslaget. Han har utvecklats till en offensiv back och i intervjun som följer berättar han bland annat om framtida mål och vilka egenskaper han vill utveckla.


Sportchef Mattias Flodén kommenterar.


- Sebastian är inne på sin blott andra säsong med vårt representationslag. Han besitter offensiva kvalitéer och i dagens innebandy är det viktigt att kunna utgöra hot från backposition. Sebastian är en oerhört laglojal och ärlig kille som brinner för sin idrott. Det är viktigt att vi även bygger för framtiden. Vi tror stenhårt på honom!

 
Klicka på rubriken för att ta del av intervjun. 

Mer info »


Sön 12 okt:
Seger för damerna – backarna fortsätter leverera

Göteborg besegrades av damlaget på söndagkvällen med 4-2. Siffrorna får anses klart i underkant. Under stundom var det en riktig belägring av Göteborgs försvarszon från hemmalaget. Emellanåt gick det dock för långsamt i passningsspelet och då var det svårare att komma till. 

Chanser skapade ändå FBC-spelarna i parti och minut, vilket märks på den fina skottstatistiken (37-13). Göteborgsmålvakten blev mycket förtjänt matchens lirare för bortalaget, i hemmalaget blev det duktiga backen Linda Engström.
 
FBC:s mål gjorde av Sofie Hultin, Malin Granqvist, Linda Engström och Sara Grafström.

Mer info »


Sön 12 okt:
Suddenseger när Runnestig zorrade in en straff

I dag föll bitarna på plats för herrlaget. Den höga pressen betalade sig. Fler spelare fick chansen från start. Och Camp FBC fick med sin ordinarie laguppställning igång stämningen på läktarna ordentligt. Två gånger om lyckades Kalmarsund hämta in ett tvåmålsunderläge men bonuspoängen i sudden death fick taket att lyfta i Rydsbergshallen.

Det är inget tvivel om att FBC är ett klart bättre lag med altmeister Peter Runnestig på planen. Tillsammans med Anton Olofsson och Mattias Lundberg bildar vi ytterligare en riktigt stark kedja och skapar möjlighet även för en tredje formation, som får en del speltid.

Mer info »


Sön 12 okt:
Sofie och Sara tycker till inför dagens dammatch
Divison 2-damerna spelar sin första hemmamatch för säsongen idag söndag, kl 18:30 i Rydsbergshallen. För motståndet står Göteborg. FBC vann mot Guldheden (5-1) i den första omgången samtidigt som Göteborg förlorade mot Walkesborg (2-3).
 
Efter att själv ha blivit intervjuad förra veckan, för nu lagkapten Antonia Lundgren stafettpinnen vidare och har tagit sig en pratstund med både forwardsesset Sofie Hultin, ny på lån från Floda, och vice lagkapten, backgiganten Sara Grafström.
 
Klicka på "mer info" här nedan för att ta del av vad tjejerna har att säga.

Mer info »

« Föregående  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »
Till nyheter » Huvudsponsor 


 Sponsorer 

Visa sponsorer »

 Facebook 

 Omröstningar 

Är du glad för det Allsvenska avancemanget?Resultat »

Tidigare omröstningar »


 Spela för FBC Lerum 


 ProteamOnline 

Gör som FBC Lerum, använd ProteamOnline för Er hemsida - enkelt och billigt!Skapa egen hemsida »
Administration »