FBC LERUM 
 SPORTSLIGT 
 ARRANGEMANG 
 MARKNAD 
 ADMIN 
 


 Kontakta oss 
Adress:
FBC Lerum
Ekollonvägen10
44350Lerum

E-post:
info@fbclerum.se

Mer information »

 Välkommen till FBC Lerum! 

 Nyheter 

Sön 21 sep:
Seger för P01 i Lindås träningscup
 
Söndagen den 21 september gjorde FBC Lerum P01 matchpremiär för säsongen. De deltog i Lindås träningscup för andra året i rad. Lindås hade bjudit in några av de allra bästa lagen i göteborgsregionen.

Cupen spelades som en rak serie där laget med mest poäng och bäst målskillnad stod som segrare. 
Killarna spelade härlig innebandy redan från första matchen och det syntes att de var sugna. Spelet blev allt bättre ju längre cupen gick och det bjöds på både zorromål, backhandmål och fantastiskt passningsspel.

Inför sista matchen var vi tvungna att besegra Lindome med minst två måls marginal för att ta hem segern. Efter 4–0 stod vi åter som segrare i cupen, en tradition som man lätt kan vänja sig vid.

Mer info »


Lör 20 sep:
Stark insats av utvecklingslaget mot Öckerö
Samtidigt som vårt allsvenska herrlag spelade mot Karlstad i Rydsberg var vårt division III-lag på Hönö för att möta Öckerö i DM. Motståndarna var i fjol ett mittenlag i division II och detta skulle bli en verklig värdemätare.

Matchen öppnade i förvånansvärt högt tempo, med målchanser åt båda håll. Lerum hade bra och tajt försvar medan Öckerö hade ett litet mer fantasilöst anfall, och vice versa. Det var alltså två bra försvar som möttes idag och det dröjde ända till den 19 minuten innan Öckerö kunde göra 1-0 efter en indianare på mittplan från Lerums del. 

Mer info »


Lör 20 sep:
Nära poäng mot favoriterna

Det var upplagt för innebandyfest och en stor publik hade samlats på Rydsbergshallens läktare. Alla var nyfikna på hur nykomlingen FBC Lerum skulle stå sig mot seriefavoriten Karlstad IBF. Efter en läcker spelarpresentaton och videon med nya klubbhymnen blev det högsta fart från start både på läktaren och på planen.

Matchen hann knappt börja och alla hade inte kommit in i hallen när Karlstad tog ledningen. Och det tog inte heller lång tid innan FBC kvitterade genom Tony Bromé. Sedan fick hemmalaget problem och det var gästerna som dominerade den första delen av matchen. Men trots två snabba mål i den åttonde minuten kom Lerum undan med ett tvåmålsunderläge till första pausen. Det såg ärligt talat inte speciellt bra ut och känslan att det skulle kunna bli stora siffror, fanns nog lite varstans på publikplats.

I andra perioden sjunker speltempot en aning och det dröjer nästan 15 minuter innan det blir mål igen när FBC spelar med en man mer på banan. Dessvärre är det Karlstad som utökar sin ledning efter ett vasst målvaktsutkast och ett rappt avslut. Men Lerum stolta innebandykrigare vägrade att ge upp. 
Ett snyggt powerplay-mål av Mattias Lundberg och sedan ett kanonskott i boxplay av Simon Bjerthin i början på sista perioden var det i högsta grad match igen.


Mer info »


Lör 20 sep:
Dagens matchprogram
Dagens matchprogram fins att ladda ner på http://bit.ly/1uMVyEq
Mer info »


Tor 18 sep:
Roger Svensson – kvintetten är komplett
Plötsligt finns det ett nytt ansikte bland "The Men In Black" på bänken. Den resliga figuren blir säkert igenkänd av många på lördagens match. Herrlagets nya lagledare heter sedan i torsdags Roger Svensson.

Roger är nu tillbaka i en viktig roll i klubben efter några års paus från hetluften. Han var tränare för Pojkar 96/97 i 0302 Innebandy och upplevde också sammanslagningen med Pantern då FBC Lerum bildades.

– Det är fantastiskt var föreningen har vuxit. Min känsla och uppfattning är absolut att det har blivit så bra som man trodde. Eller egentligen har det blivit mycket bättre än så till och med. Jag kunde aldrig drömma om att vi skulle bli så många, så snabbt.

Mer info »


Tor 18 sep:
Ackreditering till representationslagens matcher
Representanter från media ombedes att senast 15.00 dagen innan match (gärna tidigare) meddela att ni planerar att bevaka matchen.

Sänd ett mail och berätta om ni kommer med skribent och/eller fotograf. 
Detta gäller även besökande klubbs eventuella fotografer.

Mediakontakt: Mikael Karlholm, 0723-050 255, office@fbclerum.se

Mer info »


Tor 18 sep:
Veckans skivsläpp: "Född Röd och Svart"

Det är få allsvenska innebandylag som är förunnade att ha en riktig supporterklubb. Camp FBC har en massa godsaker på gång till premiären och idag släpper de sin nya låt, som kommer att spelas vid varje hemmamatch.

 
"Född Röd och Svart" är veckans raket på topplistan och finns förstås (som alla heta låtar) på Spotify. Du hittar en direktlänk här.

Lyssna på den härliga klubbhymnen och se till att lära dig refrängen – det är bara två dagar kvar till den allsvenska seriepremiären.

 

Fler spännande nyheter från Camp FBC kommer publiceras under premiärdagen, nu på lördag 13.00. 


Mer info »


Ons 17 sep:
2 dagar kvar: Jonny Paridon inför premiären
Näst sista träningspasset inför den allsvenska premiären är precis avklarat. Stämningen mellan spelarna var grinigare än vanligt, precis så som det ska vara när serien ska börja. Och vi haffade tränare Jonny Paridon på väg ut från hallen för att prata lite om helgens stora match.

Jonny, det är inte bara seriepremiär på lördag, det är dessutom din premiär på hemmaplan, den första allsvenska matchen i kommunen och tillika 30-årsjubileum. Hur känns detta?

– Det är faktiskt bara positivt att det är en helg med så mycket aktiviteter. Det tar bort fokuset något från det faktum att det är allsvensk premiär och lättar trycket något på oss i laget.

Hur är läget i laget?
– Jo, alla är hela förutom Peter Runnestig som blir borta ett tag till på grund av sin lårskada. Sedan är faktiskt min assisterande tränare Peter Salléns närvaro lite oviss. Han kommer att göra en knäoperation på fredag och är osäker på hur det känns på lördag. I övrigt så bör alla vara tillgängliga för spel även om det har varit lite krassligheter på sina håll.


Mer info »

« Föregående  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »
Till nyheter » Huvudsponsor 


 Sponsorer 

Visa sponsorer »

 Facebook 

 Omröstningar 

Är du glad för det Allsvenska avancemanget?Resultat »

Tidigare omröstningar »


 Spela för FBC Lerum 


 ProteamOnline 

Gör som FBC Lerum, använd ProteamOnline för Er hemsida - enkelt och billigt!Skapa egen hemsida »
Administration »