Ons 16 apr 2014
 ÖIS UNGDOMSFOTBOLL 
 UNGDOMSLAGEN 
 ADMINISTRATION 
 Kontakta oss 
Adress:
ÖIS Ungdomsfotboll
Box 52025
400 25Göteborg

Besöksadress:
Korndalsvägen 2

Telefon:
031-357 97 10

E-post:
kansli@ois.se

Mer information »

 Nyheter 

Sön 13 apr:
U17 vann i premiären (ungdomsrapport)
Samtidigt som A-laget träningsspelade på Valhalla IP åkte U19 till Skövde och U17 var kvar hemma i Göteborg och välkomnade Falkenbergs FF till Hammarviken Arena. Ungdomsserierna är alltså i full gång och det finns många spännande matcher att följa.
 
U19
Efter att ha spelat 1-1 i den första omgången hade det blivit dags för laget att åka till Skövde för en bortamatch mot Skövde AIK. Huvudtränare Örjan Glans berättade att killarna var passiva i inledningen av matchen och att man åkte på ett baklängesmål redan i den 6:e minuten. Därefter växer man in i matchen och får ordning på passningsspelet men man slarvar för mycket i anfallsspelet och får inte till några vassa chanser. I andra halvlek tar man över spelet och jagar en kvittering men åker på ett bakslag i 65:e minuten då Pascal Olsson får sitt andra gula kort och blir utvisad. Trots detta behåller ÖIS trycket och när hemmalaget också drabbas av en utvisning med kvarten kvar att spela ser laget sin chans att forcera på slutet. Med fem minuter kvar att spela kommer också den välförtjänta kvitteringen då Kevin Yamoah trycker in 1-1 efter en hörna vilket också blev matchens slutresultat.
 
Örjan tyckte att killarna visade en bra inställning och god moral när man lyckades komma tillbaka efter en tam inledning på matchen. Det var blåsigt och kallt på Södermalms konstgräsplan och svårt för de båda lagen att få ordning på passningsspelet. Laget har nu inlett med att spela 1-1 mot Degerfors och Skövde men förhoppningsvis kan det bli tre poäng på Långfredag när Qviding FIF kommer till Hammarviken Arena kl 12.00 för match i den tredje omgången av seriespelet.
 
 
 
U17
För spelarna i U17 var det seriepremiär i går när Falkenbergs FF kom på besök. Det blev en jämn, spännande och händelserik tillställning som bjöd på fem mål. Christoffer Larnelius gav ÖIS ledningen redan i den 4:e minuten men glädjen blev kortvarig då Falkenberg kvitterade till 1-1 efter ett självmål från ÖIS fyra minuter senare. Det blev inga fler mål i den första halvleken och det såg tufft ut i inledningen av den andra akten då Filip Björklund åkte på sitt andra gula kort och fick lämna planen. Men trots ett numerärt underläge kunde Christoffer L göra sitt andra mål för dagen och ge ÖIS ledningen i den 66:e minuten. Men även denna gång fick man inte jubla länge då FFF kvitterade på en straff i minut 70. Men ÖIS lät sig inte nedslås av detta utan fortsatte att gå för en seger och tre poäng. Detta gav också utdelning och med sju minuter kvar av matchen kunde Poya Ghanbari ge ÖIS ledningen med 3-2 och med en härlig inställning kunde laget hålla undan och vinna seriepremiären. Nästa match för laget är den 27:e april då man möter IF Warta på Sälöfjordsplan.
 
U16
För killarna födda 1998 så inleddes årets seriespel med en hemmamatch mot Lerums IS. Gästerna tog ledning via en straffspark i den 16:e minuten men Albin Sabani fick in en kvittering efter en dryg halvtimmes spel. I inledningen av andra halvlek gav Villiam Olsén ÖIS ledningen med 2-1 och en kvart senare utökade laget sin ledning till 3-1 efter mål av John Nestenborg. Lerum fick in en reducering med 20 minuter kvar att spela men ÖIS släppte inte in några fler bollar och kunde inkassera tre poäng och vinna matchen med 3-2. I omgång två åker laget till Bläsebovallen för att möte Lärje/Angered den 22/4.
 
U15  
Det har inte varit någon match i regionserien för killarna i U15 men laget som spelar i Göteborgsserien har genomfört sin första seriematch för året. I lördags besegrade man Assyriska BK som gästade Hammarviken Arena. Poya Akhiani såg till att laget ledde med 1-0 i paus och efter att motståndarna kvitterat till 1-1 kunde William Fitz sedan avgöra matchen med sitt 2-1 mål i den 65:e minuten.
 
U14
Laget i klass 2A inledde med en seger mot Tölö i den första omgången men i lördagens match blev det förlust med 4-1 mot Angered FC. Ställningen var 1-1 i paus men i den andra halvleken var gästerna det starkare laget och kunde pricka in tre mål.
 
Däremot blev det vinst för laget som spelar i klass 4A. Man gjorde hela fem mål framåt och släppte bara in ett mål när man bortabesegrade Lindome GIF med 5-1.
 
Text: Jonas Gabrielsson
Foto: Bosse Dahlén

Mer info »


Ons 9 apr:
Trevlig kväll på Draken
På onsdagskvällen anordnade ÖIS en inspirations och informationskväll på den gamla klassiska biografen Draken vid Järntorget. Styrelsen, A-truppen, ledare, ungdomsspelare, föräldrar och supportrar bänkade sig i stolarna för att lyssna på information, intressanta föreläsningar och fin musik.
 
 

Mer info »


Sön 6 apr:
Serierna drar igång
A-laget får vänta ytterligare några dagar på sin seriepremiär men för några av våra ungdomslag har årets seriespel redan börjat. Vissa av lagen spelade sin första match i helgen och andra lag kör igång den kommande veckan.
 
U19 Klubbens äldsta ungdomslag spelade sin första match på

Mer info »


Ons 2 apr:
ÖIS TAR AVSTÅND FRÅN VÅLD
Dagen som många väntat på sedan november 2013 blev en sorgens dag på grund av dödsmisshandeln av en fotbollssupporter i samband med matchen Helsingborg – Djurgården.

Örgryte IS tankar och kondoleanser går till offrets familj, hans släkt och vänner samt till hela Djurgårdsfamiljen.

Örgryte IS tar starkt avstånd från våld och känner djup sorg över det inträffade.

Nyhet skriven 2014-04-02.


Mer info »


Tis 1 apr:
Inspirations och informationskväll
 
Den 9:e april 18.00 är alla föräldrar välkomna till biograf Draken där Örgryte IS tillsammans med Friends ger er en kväll fylld med inspiration och information. Klicka på bilden för att ladda ned en pdf med mer detaljer.
 
Notera detta i er kalender och anmäl er sedan till lagets föräldrarepresentant eller tränare.

Mer info »

« Föregående  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Nästa »
Till nyheter »


 Nyheter från träningsgrupperna 

2014-04-16:Träningstiden ändrad Torsdag(17/4)
2014-04-13:Obligatorisk Yo-Yo test Måndag(14/4) för U16
2014-04-12:U16 Zonlaget och träning
2014-04-11:Matchkallelse 12/4
2014-04-11:Ny träningstid ikväll Fredag (11/4)
2014-04-09:Future Cup för ÖIS U16
2014-04-07:Seriematch mot Lerums IS
2014-04-06:Matchkallelse 7/4
2014-03-31:Spelare slutar
2014-03-31:Torsdagens(3/4) träning

Till nyheter »
Stödjer ungdomsidrotten i Göteborg

 ProteamOnline 

Gör som ÖIS Ungdomsfotboll, använd ProteamOnline för Er hemsida - enkelt och billigt!Skapa egen hemsida »
Administration »