Meny 
 Lagen 
 
 Kontakta oss 
Adress:
Partille Innebandy
Box 323
433 26Partille

Besöksadress:
Jons Väg 23

E-post:
kansli@pibs.se

Mer information »

 Nyheter 

Sportchefen i stor intervju


Namn: Ulf Andersson
Född: 1968-09-23
Moderklubb: Partille IBS
Andra klubbar: Challengers
Innebandyuppdrag: Sportchef för Allsvenskelaget, JAS laget och Divsion 3 laget på herrsidan. Flicktränare för klubbens F02 och F03 lag. Speaker på A-lagsarrangemangen.
Tidigare externa innebandyuppdrag: Distrikslagstränare Flickor 77-78, Kassör Svenska IBF, Tävlingschef Svenska IBF  Ceremoniansvarig Globen VM 1996, Landslagschef Svenska IBF, Styrelseledamot Göteborgs IBF och arrangör av Innebandyfesten i Borlänge.
Brinner för: Innebandyn i Partille och att sporten skall utvecklas.Vad tyckte dom om derbyt som var? Speglade resultatet matchbilden enligt dig? Det var ett tätt derby där det gällde extremt mycket för båda lagen. Det syntes tydligt då båda lagen var mycket noggranna i förflyttningen av laget från försvar till anfall. Jag gillar matcher som är täta och där lagen kan spela smart. Att vinna eller förlora matcher med 11-10 är i min mening inte Elitmässigt. Med andra ord jag tyckte det var ett bra derby, kanske det bästa mellan lagen. Alla resultat är rättvisa, den devisen lever jag efter numera. Lindås gjorde tre vi två. Inte mycket mer att säga om detta. Sedan är det också symptomatiskt att lag i medgång vinner matcher med uddamålet medan lag i motgång förlorar desamma.

 

Vad är det som gör att Lindås gång på gång varit numret för stort? Nåja. Sedan Challengers försvann och vi blev Partille har lagen mötts sex gånger i tävlingssammanhang. Vi har vunnit två matcher, de har vunnit fyra. I och för sig alla i serien men att säga att de jämnt vinner är en jargong som medvetet har byggts upp. Om man ser till våra två senaste förluster så tycker jag att vi slarvade bort matchen i X3M Arena via för mycket Box-play spel. I lördags skapade Lindås snäppet fler heta målchanser och vann därför också matchen. Att Lasse Nilsson inte kunde medverka tror jag var lite av tungan på vågen.

 

"Koppen", Ghansah och Börjesson har nu haft laget i ett par veckor. Vad säger du om deras insats så här långt? Jag tycker de har kommit in och tillfört precis det vi ville ha. Energi, aggressiv matchcoachning och byggt vidare på det fundament som trots allt byggts upp under hela säsongen. Jag är mycket nöjd med dom och tror inte vi kunnat få en bättre lösning är så här. Det jag gillar allra mest är att dessa herrar gör allt med hjärtat i centrum. Passion är viktigt för driv. De har också tagit med sig in en positiv syn på att detta skall vi bara greja.

 

De spelare du lyckades få till truppen inför säsongen har fått varierat med speltid. Är du tillfreds med de, för säsongen nya spelarna? Jag är tillfreds med hur samtliga har tagit sig an uppgiften i sin nya förening. De går alla in med en bra inställning och har en hög träningsnärvaro. De ger allt och mycket mer än så kan man ej kräva. Att komma ny till en förening är aldrig enkelt. Det är en omställning och man får se det på längre sikt än bara några månader. Dessutom är det absolut ingen av de som har blivit en panelhöna. De är allt som oftast med och spelar matcherna. 

 

Moses Sowe är senast in i truppen. Han gjorde en mycket bra debut. Vad tror du om Moses innebandyframtid? Moses kan bli hur bra som helst. Jag har följt Moses i många år och gillar hans spelstil. Han är komplett som innebandyspelare och har även spetsegenskaper som sin snabbhet och styrka. Numera har han även en bra inställning till sin idrott. Så kanske inte alltid har varit fallet. Fortsätter Moses vara ödmjuk, lyssna på råd av rätt personer och träna på ordentligt kommer han att vara en spelare för två femmor i SSL inom 24 månader. Han kommer bli en jättetillgång för oss redan denna vår och nästa säsong.

 

Hur ser du på sättet vi lyckats slussa in alla våra erkänt duktiga juniorer in i A-lagsverksamheten? Jag är inte nöjd med det utfall vi haft denna säsong. Förra säsongen slussades fler in. Tyvärr valde några av dessa att åka på långa utlandsresor eller fick jobb som inte gick att kombinera med Elitidrott. Dessa hade alla kunnat bidraga i år och gett oss en större touch av föryngring. Sedan är det klart att i det läge vi nu hamnat i med laget kan man inte kräva av våra tränare att lotsa in nya unga spelare. Det måste vara kvalitet alla dagar i veckan som fäller avgörandet i laguttagningarna. Oavsett om man är ung eller gammal. Sjukdomar och skador har också varit en bidragande orsak i vissa enstaka fall. Det är dock mycket roligt att Sebastian Bodenmalm och Peter Stenberg tagit steget fullt ut. De inte bara spelar, de är tongivande spelare i vårt lag och har tagit ett större steg än att bara ta en skjorta. Men som sagt jag vill ha mer än så. Jag hade hoppats på två-tre genombrott till och vi får utvärdera efter säsongen vad som kunde ha gjorts annorlunda. Vi vill vara den förening som tar fram nästa generations SSL-spelare…

 

Vilka spelare från årets JAS-lag ser du som lämpliga att ta steget upp till nästa säsong? Oskar Adler. Han är redan med som tredjemålvakt men jag förväntar mig att han spelar Allsvensk innebandy i Partilledressen nästa säsong. Niklas Jönsson har spelat denna säsong men jag ser honom ta ett ytterligare steg. Om Horseng kan vara skadefri slår han igenom utan tvekan. Som en outstider har jag Martin Strandhagen. Han har storleken, skottet, tekniken och attityden att gå rätt på mål. Kan Martin lyfta sig ett snäpp samt visa bra attityd och träningsvilja går han in i truppen. Tycker dessutom Kim Clemendtsson ser intressant ut. Det finns mängder av spelare att välja på. Det viktigaste är inte bara vilka som har chansen. Det viktigaste är vilka som tänker ta densamma och visa att man vet vad som krävs att gå från juniorernas till seniorernas Allsvenska. Vi kommer direkt efter säsongen samla alla JAS och HAS spelare och dra igång en träningscamp likt NHL.

 

Vad anser du ha varit orsaken till de många uddamålsförlusterna vi åkt på under säsongen? Vi har fem uddamålsförluster. Det i sig tycker jag kanske inte är så anmärkningsvärt på sjutton omgångar. Dock är samtliga dessa fem på hemmaplan. Där bör man inte förlora jämna matcher. I tre av desamma har vi dessutom känts som det bättre laget men ändå dragit det kortaste strået. Vi har inte varit tillräckligt smarta i de matcherna. Varken från sidan av planen eller på densamma. Vi borde ha tagit nio poäng till där och hade vi gjort det hade vi i princip redan varit klara för nytt Allsvenskt kontrakt.

 

Vad krävs för att vi skall klara kontraktet? Vi har satt oss i en usel situation. Dock känner jag att vi har bra go i laget nu och vi har det fortfarande i egna händer. Jag räknar med att detta kommer att stå mellan oss och Onyx i slutändan och då blir matchen mot de avgörande. Den spelas i Nyköping vilket är en fördel för de men å andra sidan vann vi där förra säsongen. Båda lagen har stärkts upp sedan senaste mötet som slutade oavgjort i Partillebohallen. Vi kan dock bara kolla en match fram och nu är det Åby som gäller. Tre poäng där och vi är med på allvar i racet med fyra omgångar kvar. Det kommer krävas av alla att gå på hörntänderna. Det är vad jag förväntar mig av laget, att man offrar ena armen om det så krävs.

 

Vi har allt mer imponerande statistik på vår hemsida och dylikt? Vad tror du det är som gör Wizards intressant att följa? Att vi har nästan 1000 besökare på ett matchreferat mot Lindås är smått chockerande. Statistiken på hemsidan har varit mycket bra hela säsongen. Jag tror det delvis beror på att vi jobbar aktivt med densamma och att vi står för nytänkande. Vi lanserade att tippa omgången redan förra säsongen, nu gör fem-sex klubbar detta i serien. Vi körde Wiz-TV hela förra säsongen, nu gör flera andra det också. Vi har gått vidare med Fredagspanelen, Gameday, Måndagskrönikan och annat. En hemsida skall leva, beröra och vara uppdaterad. Vi har t ex. alltid liverapporter från våra A-lagsmatcher. Det tror jag är skälet till den bra statistiken. Allt sammantaget som föreningen står för har gjort oss intressanta.

 

Samtidigt är Wizards också en populär klubb att hacka på och tycka till om. Gör detta oss gott eller ont?  Vi lever i bloggarnas och de sociala mediernas årtionde. Numera kan i princip vem som helst tycka fritt om allt och få det publicerat utan att sedvanliga publiceringsregler tycks gälla. På en tidning eller ett TV-program måste det finnas en ansvarig utgivare. Det skapar en tröghet där man bör jobba med källkritik. Många Bloggare gör dock ett ovärderligt jobb genom att skapa en form av intresse som inte annars hade funnits, så det är inte bara av ondo. Ibland är all PR bra PR och vill man vara något extra, vilket vi vill i PIBS, så får man vara beredd på att ta olika åsikter. Det hör liksom till. Det jag dock inte gillar är när direkta faktafel finns. Hittills har vi inte gått i svaromål. Jag tror dock att Bloggaren i Uppsala angående 10-åringen håller en lite lägre profil numera när korten blev synade. Jag tror inte att Partille IBS lider av den gratis uppmärksamhet vi får i dagsläget. Sporten som helhet lider dock av oerhört mediatorka och ansvaret för detta vilar helt och fullt på oss själva. Att tro att en marknadsdriven tidning eller nyhetskanal skulle bojkotta vår produkt bara för att någon enskild journalist inte gillar densamma är naivt och på gränsen till korkat. Dags att vi börjar inse att vi har jobbat fel.
Utskriftsvänlig version

« Tillbaka
« Visa alla nyheter


  Sponsorer 

Visa sponsorer »

 Nästa elitmatch 

 Serietabellen 

 Damtvåan